Wednesday, October 30, 2013

Halloween - je libo mozek? - Happy Halloween! - Would you like a brain?


Ačkoliv se Halloween v Česku příliš neslaví, když jsem narazila na fotky jedlých mozků, bylo jasné, že letos mě nějaké to halloweenské tvoření nemine :-)

Monday, October 14, 2013

Čokoládový koláč s chilli a šípkovou marmeládou - Chocolate chilli tart with rosehip marmelade


Při nedávné návštěvě čokoládového obchůdku Choco loves coffee spojené s degustací čokolád jsem neodolala a koupila jsem kakao Varlhona. Není to vůbec levná záležitost, ale už jsem o něm slyšela dříve a chtěla jsem poznat rozdíl mezi kvalitním a obyčejným běžně dostupným kakaem.

Thursday, October 3, 2013

Itálie - Sbrisolona - Drobenkový koláč



Italský drobenkový koláč Sbrisolona byl vytvořenen okolo 16. století v severoitalském venkovském městečku Mantua, kde byl koláč populárním dezertem mezi chudými rodinami. Název je odvozen od podstatného jména Brisa, které znamená drobeček.

Wednesday, October 2, 2013

USA - Red velvet cake



Původ Red velvet dortu je tak trochu záhada. Existuje pár vodítek, podle kterých se původ dortu datuje do roku 1920, pravděpodobně na jihu USA, kde vznikla tradice dortů z několika vrstev. V USA je Red velvet jeden z nejvíce populárních dortů, tak je jasné, že jsem ho také musela vyzkoušet a zjistit, co na něm všichni ti Američané mají :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...