O mně / About me

For english click here
Ahoj,

jmenuji se Iveta a pečení je mou velkou láskou :-)

Vaření a pečení mně vždy bavilo, více jsem se mu ale začala věnovat cca šest let zpátky, kdy jsem chtěla udělat radost mému tehdejšímu příteli a upéct mu speciální narozeninový dort. Chtěla jsem překvapit, vytvořit něco jiného než klasické dorty, zapátrala jsem tedy na internetu a objevila jsem dorty zdobené fondánem. Fondán je cukrová hmota, která se dobře modeluje, může mít různá aroma, např. mandlové. Je to vlastně takový nepravý marcipán.

Můj první fondánový dortík - pro metalistu =)

Tvoření s fondánem mě tehdy hodně nadchlo, začala jsem péct pro rodinu a kamarády k narozeninám, postupně se informace o mém pečení rozšířila a za těch šest let mám na kontě zhruba 120 dortů z fondánu. Většinu mých výtvorů si můžete prohlédnout ve fotogalerii zde.

Fondánové dorty
Fondánové dorty jsou hodně časově náročné, v posledním roce jsem na jejich tvorbu trošku rezignovala, nebaví mě tolik jako dříve. Místo toho mě okouzlily cupcakes, malé nazdobené dortíčky, prostě takové hezčí muffiny. Ráda objevuji nové recepty, nové příchutě. Mezi mé oblíbené patří čokoládovo-vínový nebo čokoládovo-pivní se zkaramelizovanou slaninou.

Vlevo - čokoládovo-vínový; vpravo - čokoládovo-pivní se zkaramelizovanou slaninou
Dále mě nadchlo tvoření cheesecaků. I u těch jde experimentovat s příchutěmi a to mě baví. Dělala jsem levandulový, čokoládový s chilli, klasický jahodový, s lesním ovocem, hruškový s amarettem, limetkový s kokosem. 
Cheesecakes

Mým snem je otevřít si jednou cukrárnu/kavárnu. Nebude to jednoduché a bude s tím hodně práce, ale udělám vše pro to, abych si tento sen mohla splnit.

Hi,

my name is Iveta, I´m from Prague in the Czech Republic and baking is love of my life :-)

I always enjoyed cooking and baking. My baking passion started about six years ago, when I wanted to please my (now ex)boyfriend and make him birthday cake. I wanted to surprise him, create something different then classical czech cream cakes. I did a online researche and found fondant cakes. Fondant is made of sugar and can have several tastes. I usually use fondant with almond taste. Sometimes fondant is called "fake marzipan".
My first fondant cake - for a metal fan =)
I felt in love with fondant creating, started to bake for family celebrations, for friends and their friends and over the six years a baked about 120 fondant cakes. Most of them you can see in the photo gallery here.


But it take a lot of time to make one fondant cake, so in the last year I don´t enjoy making them as before and i little resignet on baking them. Insted of fondant cakes charmed me cupcakes. I like finding new interesting recipes, not known in Czech Republic. My favourite recipes are chocolate-beer maple syrup bacon cupcake and chocolate-red wine cupcake.

On the left - chocolate-wine; on the right - chocolate-beer maple syrup bacon

I am also excited of baking cheesecakes. There is so many tastes and I like experimenting. My favourite are lavander, chocolate chilli, classical strawberry, with wild forrest berries, pear with amaretto and lime coconut cheesecake.
Cheesecakes
The biggest dream of mine is open a confectioner´s/café shop. It is not easy and there will be a lot of work, but I will do whatever it takes to make my dream come true.

2 comments:

  1. Milá Ivetko,
    vitám Tě ve světě foodblogerů. Je možné, že jsem nějaké Tvé dorty viděla na mimibazaru? Jsem nadšená z tématu Tvého blogu. Ráda objevuji tradiční recepty různých zemí. Těším se na Tvé další příspěvky a přidávám do oblíbených.
    S pozdravem http://dobrotydulinka.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  2. Ahoj, děkuji za milé uvítání :-)

    Některé z mých prvních výtvorů na mimibazaru jsou, ale už tam nechodím. Jsem ráda, že Ti líbí mé téma, doufám, že se budou líbit i další recepty, které se budu snažit přidávat každý týden. Máš moc hezký blog, i já přidávám do oblíbených ;-)

    Díky a přeju krásný den,

    Iveta

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...